tisdag, januari 23, 2007

nu är det än mer sorgligt två till i kollektivet ska kolla på andra lägenheter i morgon. så det finns snart massor med plats om man vill flytta in.


men det finns ljusglimtar i mörkret:
Domedagen är här AB har ny emitering av aktier. skynda och köp innan priset går upp. Passa på erbjudande (gäller före den 24 maj): Som stor ägare (mer än 500 000 aktier) har man rätten att gratis låna en av företagets apparater "Felix the transformer 3000" i en vecka. tänk vad man kan uträtta på en vecka med den.



bild ovan:
Felix the transformer 3000 på fart mot ett
radhusområde i lilla bruksorten Ör småland mars -06.
styrelseledamot Gert Henriksson sattsade sin vecka på att
montera ner något han läng drömt om att montera ner.
Leif "leffo" pärsons kvarter. Den värsta i tuffa gänget i 9 c
(Örs högstadium 67). Gert blev också av med det där
"jävla skogen" som det jämt var orientering i.

söndag, januari 14, 2007

hej sorgen sprider sig i kilombo... Karin alias kakan ska flytta...
alla är klädda i svart och tårar sprutar.

men destu gladare blir det på fredagen den 9/2 då det är
releasefest för hiphop/stödskivan:
Tillsammans är vi starka!
Det firar vi på kaffe 44an på Tjärhovsgatan med artister som:
Paragon
Vendetta
Spektrum
Heli
Lasse Fabel & Storsien
Critical
DJ DUST
DJ KING SLING mm

Vi öppnar dörrarna kl 19 och artisterna börjar kl 20 och spelar fram till kl 23 då det blir dj.

Inträdet är 50 kr och skivan går att köpa för halva priset just denna magiska kväll –för endast 50 kr!

Öl, vin och tilltugg kommer finnas på plats!
Överskottet går till ISM-Sverige

International Solidarity Movement är en rörelse av palestinska och internationella aktivister som arbetar med att uppmärksamma den palestinska kampen för frihet och slut på den israeliska ockupationen.

Vi nyttjar icke-våldslig direkt aktion för att konfrontera och utmana den illegala israeliska ockupationspolitiken och dess väpnade styrkor. I Palestina deltar vi i demonstrationer, hjälper bönderna att skörda sina oliver och barnen att ta sig till skolan, sover i rivningshotade hus och mycket mer.

I Sverige arbetar vi för att få så många som möjligt att resa till Palestina. Vi anordnar utbildningar och hjälper till med förberedelser för dem som vill åka. Vi ser oss dessutom som en del av den svenska Palestinarörelsen, och bedriver ett aktivt opinionsarbete på hemmaplan för bland annat en bojkott av Israel.

Läs mer om vårt arbete i Sverige och Palestina på vår hemsida, www.ism-sweden.org.

tisdag, januari 09, 2007

På begäran:

Den 22:a oktober och 26:e november mellan 13-17 anordnade kollektivet Kilombo en gratisaffär (freeshop) på den lilla scenen vid Albytorg. Människor lämnade saker de inte längre ville ha och andra hittade något där som de tog med sig hem. Ett sätt att bli av med överflödiga saker och få något "nytt" gratis.

Anledningarna till varför den anordnades var flera. Dels den, att vi upptäckt att många kastar bort saker som fortfarande är helt användbara för att de tröttnat på dem eller inte längre behöver dem. Saker som kan vara till glädje för någon annan. Och just så blev det på gratisaffären, någon blev av med en bok som den redan läst och någon annan fick möjligheten att läsa den. Någon blev av med en vinterjacka den inte längre kunde ha och någon annan kunde ta den.

En kvinna som kom förbi freeshopen undrade varför vi inte tog betalt för sakerna. Det skulle vara bättre,menade hon, om man skänkte pengarna till en organisation. Här kommer vi in på den andra anledningen, faktiskt den främsta anledningen till varför gratisaffären anordnades. Som vi ser det lever vi i ett mycket orättvist ekonomiskt system, där vissa dör i fetma-relaterade sjukdomar och andra i undernäring och där ekonomins tillväxt kommer i första hand och människors och resten av världens välmående i andra. Hur hänger detta resonemang ihop med gratisaffären? Jo, hela detta system står och faller med vår konsumtion, att pengar cirkulerar. Överallt och hela tiden utsätts vi för knep för att vi ska konsumera mer. En stor del av våra liv formar vi så att vi ska kunna konsumera dessa saker som vi lär oss att vi behöver. Med tanke på situationen med vår miljö bör vi se över våra konsumtionsvanor, överkonsumtionen är skadlig, då är det bättre att använda de saker som redan finns än att hela tiden tillverka nya. I en gratisaffär spelar det ingen roll hur lite pengar du har, du har ändå möjlighet att ta med någonting hem.
Vi ville skapa en, om än mycket liten, fristad från pengaanvändandet..
Många uppskattade gratisaffären, den blev lite av en mötesplats för människor. Många undrade om vi inte skulle anordna en till.. och det tänker vi göra, på samma plats, sista söndagen varje månad till och med maj.

Så rensa ut i din överfulla källare och kom med grejerna du inte längre vill ha! Sakerna som inte går åt skänks till antingen stadsmissionen eller myrorna.

fredag, januari 05, 2007


det är nu två veckor sen kollektivkatten valde (eller inte valde) att lämna oss. mitt under julfirandet och det stora långbordet fyllt med julmat och människor vi älskar, försvann hon (han). kilombo går i sorgens tecken, det här var inte vad vi ville ha i julklapp. men efter regn kommer solsken, och vi får hoppas att hon en dag väljer att återvända. det skulle nog vi andra gjort efter äventyr på egen hand i stora vida världen.

onsdag, januari 03, 2007

Idag vill vi annonsera att vi beslutat oss för att fortsätta ha Freeshops i Alby, samma ställe som tidigare, vid Albytorg, sista söndagen i varje månad, till och med maj.
Datum: 28/1, 25/2, 25/3, 29/4 och den sista: 27/5
Tid: 13-16

Kärlek!