tisdag, februari 13, 2007

Senaste Nytt från Kilombo:

I lördags firades allas vår vän Birgitta, med stor fest här i Kilombo.Hipp Hipp Hurra! En massa häftiga anarkister var här för att uppvakta henne. Hon fick bla en resa till Krakow "Vad ska man göra där?" blev hennes reaktion.

Likt en gnistrande tornado har Pär susat in i våra kilombianska liv! Det är väldigt fint- han kommer med nya tankar, böcker i bokhyllan, matlagningskunskaper, och presenter i tröjärmen.

Så småningom kommer även Klara och Hampus ge oss den äran att flytta in till oss! två mycket fina o kretiva vänner.

I morgon, Onsdag, kl 18.00 visas en "primitivist-film" på 44an. Pär vet mer än jag, men det verkar BRA. Kom då!


Det florerar många idéer om ett systerkollektiv i Fittja. Viljan och möjligheten att skapa något fint i ett annat av husen bland molnen finns! Hör av dig om du är intresserad av att vara med.

Glöm inte- Allt är möjligt, och livet är en lek, leken är på allvar...

1 kommentar:

Anonym sa...

Hej Kilombo!
Ni bara måste komma på verno på torsdag. 18.00 på mångkulturellt centrum. Läs nedan!
Kartor & visioner
8 mars–19 april 2007

Vi gör plats i galleriet för samtal kring föreställningar, visioner och förståelser. Hur uppfattar du världen och samhället? Vad händer i mötet med andras bilder av verkligheten? Kom och se vad som uppstår när olika världsbilder möter varandra.

Vi går tredje året på Södra Latins gymnasium, samhällvetenskapliga programmet, och serien "Ed Candy – eller anarkismen" började som vårt projektarbete i samhällsvetenskap.
Den utspelar sig i ett anarkistiskt samhälle, och tar upp hur detta samhälle fungerar (och inte fungerar) samt drömmar och visioner för framtiden, i samtal och händelseintriger mellan de olika karaktärerna. Vi har alla tre tecknat och blandat klassiska med mer experimentella bilder och uttryck.
Serien är en parafras på Voltaires Candide, bl.a. är de tre huvudpersonerna, Ed Candy, Pangloss och Kunigunda tagna därifrån. Men här är Kunigunda betydligt tuffare och Pangloss har blivit kvinna. Kända anarkistiska ansikten från historien gör också ett besök hos våra huvudgestalter, med sina tankar och idéer. Proudhon har tagit plats i solen och Bakunin gör ett utspel om vad han egentligen tycker om fri kärlek …

I utställningen visas valda delar.

Leo Marko Englund, Adrian Iliste och Andrea Fuentes Monti




Precis som livet är utställningen en ständigt pågående process. Låt dig inspireras av andras världsbilder eller utmana dem med din egen vision! Välkommen med ert bidrag.